Plany miesięczny i roczny odnawiają się automatycznie, dopóki ich nie anulujesz. Możesz anulować, wykonując następujące kroki:
1. Otwórz aplikację „Ustawienia" na iPhonie
2. Dotknij swojego imienia (konto Apple) u góry
3. Dotknij „Subskrypcje"
4. Wybierz „Wheel +" i dotknij „Anuluj subskrypcję"
*Zakup jednorazowy nie ma automatycznego odnawiania, więc nie trzeba go anulować.