Vi ber om ursäkt. Genom att utföra återställningen kan du återställa allt utan extra kostnad.
Tryck på "Återställ" på Premium Paket-skärmen. Så länge du har köpt med samma Apple-konto återställs dina förmåner. Detta gäller inte bara engångsköp, utan även månads- och årsplaner inom deras giltighetsperiod, som kan återställas med samma Apple-konto.
I sällsynta fall kanske det inte fungerar. I så fall, försök igen eller kontakta oss via knappen "Kontakta oss" längst upp till höger.